Saturday, February 13, 2021

Happy Valentine's Day earlier

For some reason, I made it one day before, used cooking red wine instead of cold strong coffee in the recipe.  This is for kids to make this in Scandinavia, but this makes real messy!


Chocolate Oat Treats (40 balls)

2 1/4 sticks (250g) butter
4 cups (400g) rolled oats
3/4 cup (175g) granulated sugar
4 tbs cocoa powder
4tbs cooled strong coffee
1 tsp vanilla sugar
shredded coconuts or pearl sugar for decoration

1. Mix all but decorations by spatula.  (butter have to be soft)
2. Roll into 1 inch (2.5cm) ball.
3. Sprinkle coconuts or any decoration over ball and roll them tight.
4. Put them in fridge before eating


一日早いバレンタインと言っても日本はもう14日ですよね。

簡単で美味しい、北欧では子供達が作るスイーツらしいです。簡単だけど、ものすごく汚れます。ちなみに。。。

チョコレートトリートボール (40個分)

バター 250g
グラニュー糖 175g
オーツあるいは細かめのシリアル 400g
ココアパウダー大さじ4
冷ました濃いコーヒー 大さじ4
バニラシュガー 小さじ1

製菓用の細かいココナッツか飾り用シュガーかチョコレート

作り方

飾り用の材料以外をバターは柔らかくして全てボールの中で混ぜます。2.5cmサイズに丸く丸めます。飾り用のココナッツやシュガーをボールの上に散らしてボールを転がしながら付けるか、一つ一つくっ付けます。冷蔵庫で冷やして出来上がりです。

今回はコーヒーの代わりに料理用赤ワインを入れましたが、コーヒーの方が美味しかった気もします。片付けはこれから。。。😭






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