Friday, February 12, 2021

What I cannot cook in Japan

 I could get the air plane ticket at last which leaves here on 23rd of March and arriving on 24th in Japan.



So this is what I cannot cook there anymore.  Since we don't have a large oven, usually, besides fish grill, I don't think that I can make quiche in Japan.

Here is the recipe for my record.

egg 
broccoli 2 cups
cheese 1 cup
milk 3/4 cup
pie crust
salt 1/2 tsp
pepper 1/4 tsp

1. boil broccoli
2. mix eggs, milk, salt and pepper
3. Put pie sheet on the 9 inch baking pan
4. preheat oven at 375F
5. put broccoli and cheese on the pie and pour liquid there
6. bake it in the oven for 40 min.  Put cover in case it might burn...
7. Take out from the oven and slice it after cool down a little.



3月24日、羽田空港に着きます。本当はアメリカ市民になれるチャンスがぶら下がっているのですが、取り敢えず諦めるか先送りにするか検討中です。


キッシュのレシピ (ここでは全て1カップ250CCでの量です。)

卵 5個
牛乳 3/4カップ 
ブロッコリー2 カップ
チーズ 1 カップ
塩 小さじ 1/2
こしょう 小さじ 1/4
冷凍パイシート

パイシートを直径18cmから22cmくらいのクッキングシートを引いた型にひきます。茹でたブロッコリーと、チーズをパイの上に広げ、塩コショウ牛乳卵を混ぜた液体をそこに注ぎます。180度で30分から40分、オーブンで焼いて出来上がり。

お好みでチキンやベーコンを入れても美味しいです。ちなみに写真のキッシュはブロッコリーとチキン、チェダーチーズです。チーズは何でもいいですが、味の濃いチェダーにしないと味があまり分かりません。焦げそうかなと思ったら途中でアルミホイルをかぶせて焼いてください。アメリカのオーブンだと楽々レシピですが、日本のオーブンで焼けるかどうか私は知らないので、勇気のある方、どうぞお試しください。







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