Friday, January 29, 2021

Gateau Chocolat

 


Chocolate 100g

butter 80g

confectionery sugar 30g

eggs 2

1. Heat up oven at 350F
2. Put parchment paper in the pan.
3. prepare hot water in the bigger pan.
4. melt chocolate in the dish or bowl inside the hot water pan, mix well with spatula.
5. Add butter to melt and then sugar, and two eggs.
6. mix well still in the hot water pan until egg looks shining and sticky batter.
7. Pour it into 2, and bake 20 minutes.  (in my oven, 10-15 minutes.  Check often) take out before dry up completely.  looks moist a little.
8. Cool down and slice it.

I put raspberry extra when I poured.  Blueberry was better in previous experience.

ガトーショコラ レシピ

クーベルチュールチョコレート(スイート)…100g

無塩バター…80g

粉砂糖…30g(なければグラニュー糖でもOK

全卵2コ (溶きほぐしておきます)

下準備

・オーブンを180(350F)に温めておきます

・型にクッキングシートをひきます

・湯煎を用意します


つくり方

1.チョコレートを包丁で粗く刻んでボウルに入れます。無塩バターも溶けやすいように包丁で適当な大きさに切って1と同じボウルに入れます。

2.ボールを湯煎にかけ、ゴムベラで混ぜ合わせながら溶かしてください。ほぼ溶けたら粉砂糖を加え、混ぜ合わせます。(グラニュー糖の場合は溶けきらなくてOK)

3.湯煎をしたまま溶きほぐした全卵を4、5回に分けて少しずつ加え、砂糖がが溶けきり、粘りとツヤが出るまで混ぜ合わせます。

4.クッキングシートを敷いたパウンドケーキ型に流し込み、180度のオーブンで20分焼きます。表面の焼き具合が「中央の辺りがレアな感じかな?」で取り出して下さい。

5.型に入れたまま冷まします。焼き立てでも、常温でも、冷やしても、また軽く温めてもおいしいのでお好みの食べ方でどうぞ!


自分はこれに今日はラズベリーを入れましたが、ブルーベリーだと最高です。すごく簡単に出来るのでトライしてみてください。

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