Thursday, February 18, 2021

Vannkringler

Found the recipe and will try it later.

1 1/2 cup Lukewarm water
1 package dry yeast
3/4 stick (70g) butter
1/4 tsp salt
5 cups flour

1. dissolve yeast into lukewarm water
2. Put butter, salt, flour into 1 to make firm dough
3. knead and leave it 20-30 min to rise.
4. shape them like pretzels 🥨 (around 10)
5. In the large pan, boil the water and put 4 until they float to the top.
6. bake them for 20 min at 425-450F until golden on the top







And this is a link to the original recipe.  It said 20, but my technique turned out 10, yet good size, like bagel size for each.  And almost no taste.  If you want a little more salty, I recommend 1/2 tsp of salt at least.  It's soft and taste good, anyway.  Good for daily bread.  Flour... It didn't mention which flour so that I used 2 cups of bread flour and 3 cups of all purpose flour.   It was good but maybe flour might be all purpose in general.


See? The second bake looks better.





これらはノルウェーの水クリンゲルというパンです。一応プリッツェル風の形ですが、パンの柔らかさと思ってください。

レシピ

バター60−70g
小麦粉 550g
ぬるま湯 375cc
塩 小さじ1/4
イースト 40g かドライイースト 1パック

1 ぬるま湯にドライイーストをかき混ぜて溶かす。
2 1の中にふるった小麦粉、バター、塩を入れて混ぜる。捏ねて30分寝かせる。(ここでも寝かせなくても暖かい場所で形成してれば発酵は待たなくても大丈夫です。
3 10個くらいに生地を分けて、プリッツェルのように形成します。
4 水を沸騰させたお鍋かフライパンに入れ、浮かび上がったら取り出す。(すぐ浮かんでました。)
5 220度で20分焼いたら出来上がりです。

単にパンが切れたので焼きました。朝ごはん用です。塩味はほぼゼロなので必要な方は塩を多めに入れたらいいと思います。美味しいですよ。簡単なのでお試しあれ。



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